Tämä on koodi varhaiskasvatuksesta!

Koodi varhaiskasvatuksesta -sivusto on perustettu näyttämään mahdollisuudet, miten digitaalisia laitteita voi varhaiskasvatuksessa käyttää. Sivuston ylläpitäjä on tehnyt uransa varhaiskasvatuksen opettajana ja viime vuodet erityisopettaja pienryhmässä, jonka aikana olen huomannut mitä aikuisten pelot, taitojen puute ja hankaluudet erilaisia digitaalisia laitteita kohtaan ovat vaikeuttaneet niiden käyttöä osana varhaiskasvatus työtä. 

Omassa pedagogiikassani uskon lapsen näkemiseen, kuulemiseen ja kohtaamiseen päivittäin, jota ei tehdä laitteiden kautta. Nykymaailma digitalisoituu jatkuvasti ja lapset oppivat digitaitoja arjessaan kotona. Meidän työntekijöiden tai varhaiskasvatuksen ei kuulu jäädä tästä junasta, vaan olla aktiivisesti mukana tukemassa pienten ihmisten turvallista digilaitteiden käyttöä.


Vaikka itsekkään en ole huippu koodari tai IT-guru, olen kokeilemalla ja epäonnistumalla saanut käyttööni erilaisia tapoja miten digitaalisia välineitä voidaan hyödyntää osana oppimisympäristöä sekä pedagogiikan monipuolistajana.


Facebookissa, Instagrammissa ja Youtubessa tullaan julkaisemaan hyvin yksinkertaisia ohjetekstejä ja videoita, joissa digilaitteiden käyttöä opetetaan varhaiskasvatukseen sopivalla tavalla. Lisäksi pyrin tuottamaan helposti käyttöön otettavaa materiaalia, jota voi käyttää varhaiskasvatuksen laitteilla.


Osana päivityksiä tulee esiintymään erilaiset digimöröt. Punainen mörkö käsittelee vaikeaa asiaa, joka vaatii keskittymistä. Keltaiselle möröllä olevat asiat saatat jo osata tai ja vihreällä möröllä koodatut asiat ovat helpompaa ja kevyempää asiaa. 


Tule rohkeasti seuraamaan koodia varhaiskasvatuksesta ja selättämään digimöröt päiväkodistasi.










Ei kommentteja: